Skyskraber.dk
Tre formidable grunde til at afholde webinarer

Tre formidable grunde til at afholde webinarer

Promovering

I denne artikel får du en introduktion til begrebet ‘webinar’ samt tre gode argumenter for at afholde de såkaldte webinarer.

Et webinar er et slags online seminar, hvor man kan følge en eller flere oplægsholdere direkte over internettet. Det betyder derfor, at man overværer et webinar via sin computer, smartphone, tablet eller lignende.

Til trods for at man ikke er fysisk til stede i det lokale, hvori oplægget afholdes, har man alligevel mulighed for at præge et webinar. Et sådant vil nemlig altid indeholde en interaktiv dimension, hvor seerne har mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderen/oplægsholderne via en chat.

Det er vist ikke helt forkert at sige, at vi lever i en teknologisk guldalder. Fremskridtene er hastige, og tilgængeligheden af elektronisk udstyr øges konstant.

Disse forhold er kraftigt medvirkende til, at enhver i dag kan afholde et webinar. Udstyret kan man erhverve sig for fornuftige priser, og det er yderst let at opsætte et livestream via flere af de sociale medier.

Hos to af de store spillere, Facebook og YouTube, kræver det ikke mange klik, før man er i gang, og der findes adskillige guides, hvis det volder en besvær.

Selvom man via ganske få klik kan livestreame, og at det nødvendige udstyr kan erhverves for fornuftige summer,  er det dog stadigvæk min påstand, at det kræver relativt store tekniske kompetencer at afvikle et webinar, som virker topprofessionelt.

Man bliver dog kun god til noget ved at øve sig, så selvom I måske ikke er de skarpeste videomagere i jeres virksomhed, betyder det ikke, at I skal forkaste tanken om at sammenstrikke et webinar. Men kør lige et par generalprøver, end I officielt går i luften.

Efterhånden er der en del virksomheder, der dyrker webinar-genren. En af dem, som jeg synes, er særligt dygtige til disciplinen, er Syspeople, som særligt er kendt for at tilbyde ydelsen ServiceNow Danmark Danmark.

Derfor anbefaler jeg, at du tjekker deres webinarer ud og lader dig inspirere af nogle af de ting, som de gør.

Tre gode argumenter for at afholde webinarer

Du fornemmer sikkert min begejstring for webinar-genren. Jeg har forsøgt at beherske mig og kogt denne ned til tre gode argumenter for at afholde webinarer.

#1) Et webinar kan være salgsfremmende

Det er en gammelkendt sandhed, at vi ikke handler med virksomheder, men derimod med mennesker. Dette er centralt for, at webinarer kan have salgsfremmende effekter.

Ved at afholde webinarer kan man få sat ansigt(er) på virksomheden. Man kan gøre sin virksomhed mere identificerbar, og det øger bare altid troværdigheden, når en virksomhed ikke skjuler sine medarbejdere.

Vi mennesker vil også altid hellere handle med folk, vi kender, end folk, vi ikke kender, og seerne af et webinar kan sagtens få følelsen af, at de lærer oplægsholderen/oplægsholderne at kende på en eller anden måde.

Selvom et webinar kan være salgsfremmende, bør man aldrig forsøge at sælge noget via sine webinarer.

Det er vigtigt, at ens webinarer bringer en form for værdi for modtagerne; de forventer at blive underholdt og/eller at lære noget - ikke at blive udsat for salgsbudskaber, så selvom et webinar kan være salgsfremmende, bør man aldrig aktivt forsøge at sælge noget i et webinar.

#2) Den høje grad af fleksibilitet

Webinarer vinder stort, når det kommer til fleksibilitet. Det er meget fordelagtigt, at man kan deltage i et oplæg, selvom man geografisk befinder sig langt væk fra oplægsholderen.

Et typisk oplæg er en her-og-nu-oplevelse, og når oplægget er afholdt, er begivenheden fortid. Et webinar kan uden besvær optages og uploades på en eller flere videotjeneste(r) efter afholdelsen. På den måde kan man sørge for, at levetiden for et webinar bliver væsentlig længere end for et typisk oplæg.

#3) Du kan nå bredt ud med et webinar

Hvis man i sin virksomhed får besøg af en dygtig oplægsholder, er det en skam, hvis det udelukkende er dem, der er fysisk til stede til oplægget, som får mulighed for at slubre alle oplægsholderens guldkorn i sig.

Med et webinar kan man nå meget bredt ud, hvis man formår at producere nogle gode, relevante webinarer og gøre opmærksom på disse.

Hvis man taler om sine ydelser og services i ens webinarer, kan webinarerne hjælpe en med at øge kendskabsgraden til ens forretning, og hvad man sælger, men husk nu: Du må aldrig forsøge at sælge noget direkte via et webinar.

about us
Mit navn er Simon. Til hverdag driver jeg det organiske marketingbureau Nutimo. Dette er blot et sted hvor jeg skriver om markedsføring, webudvikling og tiltag du kan gøre i din virksomhed.
Seneste indlæg