Skyskraber.dk
Kan Man Leve af YouTube?
Billede: Canva

Kan Man Leve af YouTube?

Promovering

Det er gået op for de fleste, at YouTube er en fremragende kanal til at skaffe sig et stort publikum. Mange vil også gerne leve af at være YouTuber, men kan man overhovedet det? Vi har dykket ned i spørgsmålet.

Det hurtige svar lyder sådan her:

Kan man leve af YouTube? Ja, man kan godt leve af YouTube. Der er dog stor forskel på, hvordan og hvor meget man kan tjene. Man kan primært tjene penge på marketing tiltag såsom reklamer, sponsorater, affiliate og merchandises. YouTube har nogle regelsæt for, hvornår man kan tilføje reklamer etc.

Hvis man kun henvender sig til det danske marked, er det utrolig svært at leve som YouTuber, og dem som har lykkedes med det, har ofte arbejdet med det mere, end man gør med et normalt fuldtidsarbejde.

Man skal altså være utrolig dygtig, heldig og arbejdsom, hvis man vil leve kun af YouTube i Danmark, men det kan jo også være en ekstra kanal til at promovere sit brand eller eksempelvis sin politiske karriere.

Sådan tjener man penge på YouTube

For at få samt tjene penge på reklamer på sin YouTube kanal, skal man opnå et vist antal abonnenter. De seneste regler lyder på, at man skal minimum have 1000 abonnenter, og kanalen skal minimum have 4000 timers visningstid i året.

AdSense

Når man har opnået dette, kan man lave et partnerprogram med Google, som hedder AdSense. Her er der flere programmer, hvor man kan tjene penge, og når man når 10.000 abonnenter, kan få en merchandise hylde.

Danske YouTubere

De største danske YouTubere er også det, vi kalder influencers. Lige nu er det Alexander Husum, som har flest abonnenter, efterfulgt af Morten Münster og Rasmus Brohave.

De har alle +200.000 abonnenter, hvilket alle på top 8 har. Når man når dette antal er det muligt at leve af YouTube.

Som 18-årig lavede Rasmus Brohave en samarbejdsaftale med Royal Unibrew på mere end 1 million kroner ifølge TV2-nyhederne. Så her kan man altså hurtigt tjene mange penge, hvis man får lavet de rigtige sponsoraftaler.

Der er som regel flere “kanaler” end YouTube, hvor man så kan tjene sine penge. Vi har blandt andet skrevet om, hvordan man kan leve af at bloggo, samt lave affiliate marketing. Læs mere om det her:

Top 8: Største YouTube Kanaler

Det internationale marked er selvfølge meget større, når det kommer til YouTube. Den mest set video er sagen Despacito med Luis Fonsi, som er blevet set mere end 6.4 milliarder gange. Så der er altså et gigantisk publikum på YouTube, og derfor kan man også leve af det.

Se listen over de kanaler, som har flest abonnenter på YouTube her:

  1. T-Series (111 millioner abonnenter)
  2. PewDiePie (101 millioner abonnenter)
  3. 5-Minute Crafts (60.5 millioner abonnenter)
  4. Cocomelon - Nursery Rhymes (59.6 milioner abonnenter)
  5. SET India (55.7 millioner abonnenter)
  6. Canal KondZilla (51.8 millioner abonnenter)
  7. WWE (48.3 millioner abonnenter)
  8. Justin Bieber (46.5 millioner abonnenter)

Det var lige et forholdsvis kort svar på, om man kan leve af at YouTube. Det kan man altså godt, men det er med benhård konkurrence, og det er meget forskelligt, hvad man kan tjene på det.

Tak til ProRengøring

Afslutningsvis skal der lyde et stort tak til ProRengøring, som via økonomisk støtte har gjort denne artikel mulig. ProRengøring er en servicevirksomhed, der tilbyder alle former for rengøring. Du kan læse mere om, hvad de laver, hvis du følger dette link https://prorengoring.dk/ 

about us
Mit navn er Simon. Til hverdag driver jeg det organiske marketingbureau Nutimo. Dette er blot et sted hvor jeg skriver om markedsføring, webudvikling og tiltag du kan gøre i din virksomhed.
Seneste indlæg