Skyskraber.dk
Kan man leve af podcast?
Billede: Canva

Kan man leve af podcast?

Promovering

Podcast har i de seneste år været i stor vækst både nationalt og internationalt. Der er et kæmpe marked for at skaffe mange lyttere, men det er stadig svært at tjene penge, hvis man kun laver podcast.

Kan man leve af podcast? Ja, man kan godt leve af at lave podcast, men dette kræver en stor skare af lyttere og flere indtjeningskanaler. Forskellige måder at tjene penge på via podcast kan være: Sponsorater, donationer, salg og affiliate marketing. Det er dog de færreste som kan leve af en podcast.

Når det er sagt, er podcast en genial måde at brande sig selv eller sin virksomhed på. Flere og flere lytter til podcast, og det er en mulighed for at komme utrolig tæt på brugeren, da folk lytter til podcast i deres frirum.

Sådan kan man tjene penge på podcast

Det er de færreste, som gider at betale direkte for at lytte til en podcast. Mange lytter til podcast via diverse streamingtjenester, som de måske betaler for, og her er der ikke mange penge, der bliver sendt afsted til selve podcasterne.

Derfor bliver podcast i høj grad brugt til at brande sig selv eller sin virksomhed. Her kan man komme tæt på lytterne, hvor man kan gøre dem opmærksom på en ydelse, som ens forretning sælger. Der er flere indtjeningskanaler, som man kan kombinere med en podcast. Her er tre forslag.

Donationer

Dette er begyndt at blive mere populært, da der opstår flere værktøjer, hvor man nemt kan få sine mange lyttere til at donere en lille skilling for ens arbejde. Det er der efterhånden flere der gerne vil, og hvis man har mange lyttere som donerer et lille beløb, kan dette hjælpe en med at holde sin podcast i live.

Sponsorater

Det er dog noget nemmere at få et stort beløb ud af sponsorater. De er ikke nemme at få før man har bevist, at der er mange der lytter til ens podcast. Det er dog blevet meget moderne, at mange reklamere for deres sponsor i begyndelsen af en podcast, hvor man for eksempel kan høre dette ofte i en af Danmarks største podcasts Her går det godt.

Affiliate

Vi har skrevet et blogindlæg om affiliate marketing, og om man kan leve af dette. Det kan man godt, og man kan også integrere dette i sin podcast. Det er dog ikke den nemmeste og mest oplagte vej, og det kræver nogle gode samarbejdsaftaler og hjemmesider.

Læs eventuelt mere om dette på disse to indlæg:

Kan man leve af affiliate marketing?

Kan man leve af at blogge?

Man kan også være mere kreativ og eventuelt kombinere sin podcast med sin YouTube-kanal, som giver en hel del flere indtjeningsmuligheder. Du kan læse mere om disse muligheder her: Kan man leve af YouTube?

Det er dog stadig meget svært at leve kun af at lave podcast, men flere hører podcast, men der bliver også hele tiden større konkurrence. Alt efter, hvor fanatisk man er med lyden og udstyr, kræver det dog ikke så meget at give det et skud.

Top 17: Største podcast i Danmark

 1. Her Går Det Godt
 2. Mørkeland
 3. Mads & Monopolet
 4. Curlingklubben
 5. Vanvittig Verdenshistorie
 6. Fries before guys
 7. Den Korte Radioavis
 8. The Misfits Podcast
 9. Hva så?! Med Christian Fuhlendorff
 10. Danskerbingo
 11. EN SNAK OM
 12. SItter - med Signe Lindkvist og Iben Hjejle
 13. VIEWS with David Dobrik and Jason Nash
 14. Potterless
 15. Den nye stil - historien om dansk rap
 16. Helt væk med Hemmingsen
 17. Fodboldministeriet

Kilde: Chartable.com / opdateret d. 24/09/2019

Tak til Net2Kompagniet

Denne artikel er udarbejdet med økonomisk støtte fra Net2Kompagniet. Vi sender derfor et stort tak til dem. Hos Net2Kompagniet kan man finde billige vinduer og døre, som bliver leveret direkte fra fabrikken.

about us
Mit navn er Simon. Til hverdag driver jeg det organiske marketingbureau Nutimo. Dette er blot et sted hvor jeg skriver om markedsføring, webudvikling og tiltag du kan gøre i din virksomhed.
Seneste indlæg