Skyskraber.dk
Kan man leve af at være forfatter?
Billede: Canva

Kan man leve af at være forfatter?

Promovering

Spørgsmålet om, hvorvidt man kan leve af at være forfatter, siger selvfølgelig sig selv. Ja, man kan sagtens leve af at være forfatter. Der findes utallige forfattere, der er god for millioner og endda milliarder af kroner, heriblandt JK. Rowlings, James Patterson osv.

Herhjemme har vi forfattere som eksempelvis Jussi Adler-Olsen, der har tjent formuer på hans bøger, samt filmatiseringerne af bøgerne, der har været store succeser i det danske land.

Men hvad så med alle de mindre ukendte forfattere, der ikke på samme måde er kendte blandt befolkningen? Alle dem, der ikke har adskillige bestsellere og filmatiseringer på samvittigheden, kan de også leve af det?

Det korte svar er ja. Dog kræver det ofte en lidt anderledes indsats end man normalvis forventer af en forfatter. Er man ikke kendt og flatteret, vil man ikke kunne leve forfatterdrømmen, hvor man skriver når den kreative proces flyder, og resten af tiden pleje sit skæve og besynderlige sind. Nej, virkeligheden ser ofte markant anderledes ud.

Her er 3 måder, hvorpå man kan leve af at være forfatter:

1. Den Åbenlyse - Bestselleren

Du behøver ikke skrive den næste verdenssensation. Mindre kan bestemt også gøre det. En bestseller kan, udover at give dig en rigtig god indtægt, også åbne en masse muligheder op for dig. Du vil pludselig blive anerkendt, få alle mulige slags tilbud, få mere i forskud på din næste bog, og det vil alt andet lige være nemmere at skrive endnu en succes.

Hvordan skriver man så en bestseller? Det kan være ualmindeligt svært at sige. Bogen skal være original, veludført, relevant og ordentligt markedsført.

2. Den Hårde - Mængden

Man kan også gå efter at skrive flere gode bøger. Det behøver ikke være bestsellere, men de skal dog være gode nok til at biblioteker og evt. Boghandlere tager dem ind, hvilket skaber en nogenlunde stabil indtægt.

Jo flere bøger du har i folden, der skaber en indtægt, jo mere stabilitet skaber du.

3. Alt Det Andet

Forfattere kan ikke kun tjene penge på at skrive bøger. Man kan også tjene fornuftige penge å at lave skrivekurser, holde foredrag, læse manuskripter, skrive manuskripter, arbejde på forlag, skrive noveller til ugeblad, blogging og artikler.

Mulighederne er mange og der er nok at lave, hvis blot man er flittig og ikke gør sig for fin til en dags hæderligt arbejde.

Tak til ProRengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring er et af landets førende leverandørere af erhvervsrengøring.

about us
Mit navn er Simon. Til hverdag driver jeg det organiske marketingbureau Nutimo. Dette er blot et sted hvor jeg skriver om markedsføring, webudvikling og tiltag du kan gøre i din virksomhed.
Seneste indlæg